Tokyo Design Studio Sushi vorm voor nigiri
Artikelnummer: | 4503 |
Beschikbaarheid: | Op voorraad (8) |
Levertijd: | Je kunt bestellen, maar pakjes worden weer verstuurd Maandag 6 januari. |
Met deze handige sushi vorm maak je zelf sushi nigiri. Op de rijst komt een plakje rauwe vis. Voor sushi tamago komt er een plakje omelet, hiervoor is de tamago pan handig. In onze winkel verkopen we ook de beroemde tamagopan om gemakkelijk tamago, Japanse omelet, te maken.
Koop ook Futomaki en Hosomaki vormpjes, respectievelijk om een grote of dunne sushi rol te maken.
Tips voor het maken van Japanse sushi Nigiri:
1) Veeg de vorm af met een beetje water, houd de vorm net onder de kraan en schud goed en tik erop met een handdoek.
Het is belangrijk dat de sushi rijst van goede kwaliteit is.
Na het koken moet de rijst op kamertemperatuur worden gebracht door de rijst regelmatig, bij voorkeur met een houten rijstlepel om te roeren. Hierna wordt de rijst afgedekt met een deksel dat is gevouwen in bijvoorbeeld een handdoek. Het duurt even voordat de sushi rijst op kamertemperatuur is. Als de rijst te heet is, kan de rijst plakken. De rijst mag niet te vochtig zijn.
2) De sushi rijst kan in de nigiri-vorm. Druk de rijst in de nigiri vorm gelijkmatig aan. Verwijder vervolgens het deksel en druk voorzichtig op de bodem van de vorm om de rijst te verwijderen (zoals bij ijsblokjes).
De nigiri-vorm heeft inkepingen aan de onderkant, waardoor hij flexibel is om de rijst uit vorm te krijgen.
3) De vormpjes mogen niet in de vaatwasser of in de buurt van bijvoorbeeld het fornuis. Voorzichtig met de hand afwassen.
Lengte: 15 cm
Voor 5 stuks nigiri sushi
Merk: Tokyo Design Studio